Je badpak goed verzorgen?

Kan een badpak in de wasmachine?

Dat heeft niet de voorkeur. Elastische materialen zoals Elasthan, nylon en lycra kunnen beschadigen in de wasmachine. Het geniet de voorkeur om uw badpak goed uit te spoelen met schoon water, vooral indien u in zout of chloorhoudend water heeft gezwommen. Een vies badpak kan eventueel ook prima op de hand worden gewassen met een vloeibaar wasmiddel. U moet vooral geen bleekmiddel of andere reiniging gebruiken omdat dit vaak niet goed is voor het materiaal van uw badpak en de kleur. Verder is het aan te raden om uw badpak niet uit te wringen, maar liggend te laten drogen en niet in direct zonlicht en warmte zoals de verwarming. Een laatste tip om uw badpak langer goed te houden is door voorzichtig te zijn met uw zonnebrandcrème. In combinatie met de zon zal dit namelijk uw badpak doen verkleuren. Smeer je daarom voordat je het badpak aan doet in zodat het zoveel mogelijk is ingetrokken.

Leave a Reply